‘1,5 meter afstand?’, markt in Nunspeet kent geen social distancing

De weekmarkt gaat donderdag door in afgeslankte vorm

Terwijl de landelijke richtlijn is om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden, gebeurt dat niet op de weekmarkt in Nunspeet. Het begrip ‘social-distancing’ is duidelijk nog niet overal in Nederland een begrip.

Heel veel evenementen zijn afgelast en sportaccomodaties zijn gesloten, maar veel weekmarkten op de Veluwe gaan gewoon door. Het is uiteraard rustiger dan ooit, maar niet iedereen lijkt zich bewust van de ernst van de situatie.

Vooral bij de bloemenkraam en de kippenboer is het druk. Mensen staan bij de kraam te wachten alsof de hele corona-crisis niet bestaat. Wethouders en ambtenaren van de gemeente Nunspeet waren vanmorgen, net als RTV Nunspeet, ook op de markt om de situatie te bekijken. Dit doen ze om alle ontwikkelingen nauwgezet te volgen en actief en open hierover te communiceren en de Nunspeetse samenleving zo goed mogelijk te informeren. 

Social distancing

”Social distancing” oftewel sociale afstand houden is volgens experts hét belangrijkste middel om de coronacrisis te beteugelen. Het kan de uitbraak niet stoppen, maar wel vertragen. Je doet het dus niet voor jezelf, maar om te voorkomen dat anderen ziek worden en dat er geen plek meer is op de intensive care. Oftewel, alleen naar buiten als het echt nodig is (boodschappen of werk) en als het even kan 1,5 meter afstand houden.

In deze video van de NOS wordt het uitgelegd: