25ste Keiler doneert € 25.000 aan Nunspeetse doelen

Op 6 juni 2020 organiseert Lions club Nunspeet de 25ste strijd om de Keiler. Dit is één van de grootste sportevenementen van de Noord-Veluwe. Ieder jaar doen er honderden sporters mee aan dit sportevenement, dat bestaat uit hardlopen, mountainbiken en behendigheidsproeven.

Uit de inschrijfgelden en de bijdragen van sponsoren worden goede doelen gesteund. Dit jaar wil Lions Club Nunspeet €25.000 gaan schenken aan Nunspeetse goede doelen. 

Jan Koerhuis (voorzitter van de fundspending commissie Lions Nunspeet): Lions in Nunspeet zijn mensen die zich belangeloos inzetten om lokaal en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben, waarin door de reguliere kanalen niet wordt voorzien. We doen dat onder andere door gelden te werven met diverse activiteiten, zoals de Nunspeetse Keiler, maar ook een activiteit als Nunspeet Verbindt.

De opbrengst van de activiteiten worden normaal gesproken voor de helft lokaal verdeeld, de andere helft daarbuiten. Omdat de Keiler door de hele gemeente Nunspeet wordt omarmt en dit jaar de 25ste Keiler wordt georganiseerd, willen de Lions het hele bedrag aan doelen uit de gemeente Nunspeet besteden onder het motto: 25 jaar Keiler €25.000,- voor Nunspeetse doelen.