4e editie De Schapendriftrun staat gepland voor zaterdag 21 maart 2020.

De 4e editie van de Schapendriftrun staat gepland voor zaterdag 21 maart 2020. De Schapendriftrun is een initiatief van een aantal sporters uit Elspeet, die elkaar regelmatig treffen bij diverse sportclubs en sportevenementen, zoals de Nunspeetse Keiler.

Muskathlon de aanleiding

Het idee om in Elspeet weer een professioneel hardloopevenement te organiseren leeft bij diverse mensen al vele jaren. De deelname van een van de sporters aan de Muskathlon was de aanleiding om de Schapendriftrun in 2017 voor het eerst te organiseren. De eerste editie was een groot succes (met maar liefst 275 deelnemers) en daarom volgden er nieuwe edities in de volgende jaren. Nu in 2020 dus alweer de vierde.

Netto opbrengst

De netto opbrengst van de Schapendriftrun wordt ieder jaar geschonken aan goede doelen. Bijvoorbeeld ontwikkelingshulp, en een maatschappelijk lokaal doel. 

Hans Blankenberg herdenkingsmonument

In overleg met de initiatiefnemers, familie van de verzetsstrijder en lokale ondernemers verleend de organisatie steun aan restauratie van het grafmonument op de algemene begraafplaats aan de Uddelerweg in Elspeet. Er wordt een speciale wandeltocht georganiseerd (De Hans Blankenberg Memorial Hike) om het onderwerp extra aandacht te geven op de dag van de Schapendriftrun. Het is de bedoeling dat het gerestaureerde monument wordt onthuld wanneer de familie in Nederland aanwezig is voor de herdenking van 75 Jaar Bevrijding. 

Twee ‘Elspeetse’ families die zich inzetten voor de ‘verre naaste’.

Dit jaar steunen we twee families die zich inzetten voor ontwikkelingsgebieden ver buiten Nederland. 

De familie Van Asselt – Noordmans (Gerard en Alice) zijn met hun gezin in Zambia. Daar zetten zij zich via de organisatie ‘Operatie Mobilisatie in voor ontwikkelingshulp en zendingswerk in Zambia. Voor meer informatie: www.vanasseltsinafrika.nl 

De familie Beukers (Hans en Gerline) wil graag opnieuw als gezin voor langere tijd naar Papoea-Nieuw-Guinea voor de stichting Wycliffe Bijbelvertalers. Voor meer informatie: www.beukers-papoea.nl 

Steun

De organisatie wordt gesteund door leden van Tennisvereniging Elspeet, IJsclub Elspeet, EHBO vereniging Elspeet en leden van keilerteam Buro Holdijk.

Het unieke van de Schapendriftrun

Het unieke van de Schapendriftrun is de locatie: de Schapendrift in Elspeet. Het eerste deel van deze weg is verhard, heeft zeer brede bermen en weinig aanwonenden. Volop ruimte voor een prachtige brede start/finish, parkeren, publiek en alle overige faciliteiten. Vanaf de start loop je vrijwel direct een prachtig Veluws natuurgebied in; bos, heide, schitterende uitzichten. De uitgezette looproutes gaan over asfalt, beton, schelpen en onverharde paden (maar niet mul). Ondanks het ruige natuurgebied zijn de routes vrij vlak. Als je je niet teveel laat afleiden door de mooie natuur, is een snelle tijd zeker mogelijk!

Programma

09:00 uur: Hans Blankenberg Memorial Hike

Start: Historisch Museum in het centrum van Elspeet

Gaat langs: Hans’ onderduikadressen tijdens WOII 

Onder leiding van Gerard Mulder

(schrijver van het boek over Hans Blankenberg)

Eindigt: op de Schapendrift 

10:30 uur: Hardlopen 5 km

10:35 uur: Hardlopen 10 km         

12:00 uur: Kidsrun 1 km

(leeftijdcategoriën 4 – 6 / 7 – 9 / 10 – 12 jaar)

Meer informatie is te vinden op www.schapendriftrun.nl