Alle activiteiten Bevrijdingsdag 18 april van de gemeente Nunspeet worden afgelast en/of verzet.

Foto: Pixabay

Vanwege de impact van het corona virus kan er niet ingeschat worden hoe het leven er rond 18 april uit zal zien. Daarom heeft het college dinsdag 17 maart besloten de Bevrijdingsdag van de gemeente Nunspeet op 18 april te verzetten. Dit betekent dat alle activiteiten worden afgelast en/of verzet.

Zaterdag 29 augustus zou een alternatieve datum kunnen zijn, in plaats van 18 april, omdat 75 jaar geleden in het weekend van 29,30 en 31 augustus Bevrijdingsfeestelijkheden zijn gehouden. Omdat nu de impact van alle maatregelen nog niet kan worden overzien, gaat er op dit moment nog geen alternatieve datum vastgezet worden. Men is ook in contact met Veluwe Remembers om hier samen in op te trekken.

Overige activiteiten

Voor de activiteiten op 4 en 5 mei a.s. zal op een later moment besluitvorming plaatsvinden. Ook andere activiteiten zoals Gevoel van Vrijheid, de expositie Vermoorde Kunst en voorstellingen in Veluvine zijn al afgelast of verzet. Als het weer toegestaan is, gaat er gekeken worden naar de activiteiten en op welke momenten deze doorgang kunnen vinden.

Kaarten

Voor iedereen die al kaarten heeft gekocht: vanzelfsprekend kunnen die worden ingeruild voor toegangsbewijzen voor de nieuwe speelmomenten!
Als u via de website kaarten hebt gekocht, zoekt de organisatie zelf contact met u zodra ze de nieuwe speeldata weten. U kunt dan zelf aangeven voor welke datum u uw al gekochte kaarten wilt omwisselen. Als u kaarten hebt gekocht bij een van de verkooppunten in Elburg of Nunspeet, dan krijgt u de mogelijkheid die om te wisselen voor kaarten voor de nieuwe speeldata, zodra die bekend zijn. Over de procedure daarvoor volgt later via Facebook en de lokale media meer informatie.