Basisschool de Morgenster doet mee aan filmfestival

Vorig jaar stond de Nunspeetse groep acht van basisschool de Morgenster in de finale van het Unicef Kinderrechten Filmfestival. Helaas won de school niet, maar probeert het dit jaar weer.

Enkele maanden geleden kwam er een filmploeg op de school om een filmpje te maken over een superheld versus een loserboy. Met deze film wil de school inspringen op artikel 35 van kinderrechten: geen handel in kinderen.

Het Unicef Kinderrechten Filmfestival is een festival waarbij leerlingen uit groep zes, zeven of acht een les volgen over kinderrechten. Hierna gaat de bovenbouwgroep aan de slag met het bedenken van originele ideeën voor een kinderrechtenfilm. 

De films die in 1 week tijd de meeste views en kijkminuten hebben, winnen een finaleticket voor de grote finale van het kinderrechten filmfestival in bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam, aan het einde van het schooljaar. Daar worden de 10 beste kinderrechtenfilms door een vakkundige jury beoordeeld. Deze jury kiest vervolgens de winnende films, in diverse categorieën.

Meester Leo Kaljouw is blij dat opnieuw zijn groep acht meedoet aan dit filmfestival van Unicef. ‘Ik hoop dat veel mensen ons filmpje over kinderhandel bekijken en dat wij dit jaar wel mogen winnen tijdens dit filmfestival.’