Belangenverstrengeling bij mogelijke bouw Marktstraat?

Op dit moment zegt alleen de fractie van de SGP volmondig ja tegen de bouw van 21 appartementen op de plek van het oude postkantoor. Bij de overige partijen bestaan veel vraagtekens of wel akkoord moet worden gegaan met het plan dat ook op verzet mag rekenen van veel omwonenden.

Het aanleggen van een parkeerkelder is te duur om de bouw exploitabel haalbaar te houden. André Timmerman (PvdA/GroenLinks en Koos Meijer (CDA) vinden het vreemd dat wethouder Jaap Groothuis met dit argument komt. Vooral Meijer vindt dat de gemeente dit gewoon moet eisen.

Getwijfeld wordt of de belangen van dieren voldoende is meegewogen. Waar onderzoeken aangeven dat er geen diersoorten verblijven heeft Meijer meerdere eekhoorns met eigen ogen waargenomen tijdens zijn bezoek aan omwonenden. Ook Corrie Jansen (Gemeentebelang) vraagt zich af of voldoende is gekeken naar de aanwezigheid van eekhoorns en vleermuizen. Zij geeft aan dat haar fractie op dit moment tegen het afgeven van de benodigde verklaring van geen bedenkingen is.

Ook is er onrust ontstaan rondom de makelaar, die zet de appartementen al te koop terwijl er geen vergunning nog is afgegeven. Ook zit de eigenaar van de makelaardij in de Nunspeetse politiek. Wethouder Groothuis laat weten dat alles volgens de Nunspeetse regels is gegaan.