Burgemeester opent schrijfactie Wright for Rights

Burgemeester geeft startsein. Foto: RTV Nunspeet

10 december is de Dag van de Mensenrechten. Ook Amnesty Nunspeet besteedt aandacht aan deze dag met een schrijfactie in het gemeentehuis.

Om 11:00 uur startte burgemeester Van de Weerd de actie met het schrijven van een brief. Tot dinsdag 10 december 16:00 uur konden alle belangstellenden dit voorbeeld volgen. Dit jaar staan de jongeren centraal. Overal ter wereld belanden ook jongeren in de gevangenis omdat ze opkomen voor de rechten van anderen. Of ze worden mishandeld of gediscrimineerd om wie ze zijn. Het brieven schrijven helpt echt om mensen weer vrij te krijgen. Een vlag in het gemeentehuis met veel foto’s toont tal van vrijgekomen gevangenen.

Leerlingen van het Nuborgh college overhandigden een stapel door hen geschreven brieven aan voorzitter Anne Timmerman. Zij bevestigde in haar welkomstwoord dat er ieder jaar weer mensen vrij komen. In 2016 werd geschreven voor de 16-jarige Mozes in Nigeria. Hij werd gemarteld en kreeg de doodstraf, hij zou telefoons gestolen hebben……800.000 mensen hebben geschreven en dit jaar kreeg hij gratie en kwam hij vrij.  Naast brieven kunnen ook kaarten worden verstuurd, gemaakt van de winnende tekening van Marissa Vlietstra van de Morgenster.

Foto: RTV Nunspeet
Leerlingen Nuborgh en Marissa. Foto: RTV Nunspeet
Kaarten van haar winnende tekening.
Foto: RTV Nunspeet

 

Burgemeester geeft startsein. Foto: RTV Nunspeet
Hal gemeentehuis wordt aangekleed. Foto: RTV Nunspeet
Zij kwamen al vrij. Foto: RTV Nunspeet