Burgemeester Van de Weerd heeft waardevol gesprek met jongeren

Foto: RTV Nunspeet

Woensdagavond is de burgemeester Van de Weerd digitaal in gesprek gegaan met een aantal jongeren. Hij was benieuwd hoe de jongeren deze ‘coronatijd’ met de beperkingen ervaren.

Burgemeester Van de Weerd: “Het was een heel waardevol gesprek. Ik vond het fijn en leuk om met jongeren in gesprek te gaan en ik denk erover om dit binnen afzienbare tijd te herhalen. We vinden het belangrijk wat de jeugd vindt en denkt en willen hen dan ook vragen om met ideeën te komen. Wat kunnen we bijvoorbeeld wel of niet doen rondom de jaarwisseling?. Ook was er een nadrukkelijke wens om helderheid in de opgelegde maatregelen. Duidelijk maken wat wel en niet mag en waarom niet. Ook vonden de jongeren dat er best strenger gehandhaafd mag worden. De stijging in de besmettingen en de toenemende druk onder het zorgpersoneel baart ook de jongeren zorgen. En het sluiten van de horeca raakt ook hen in de portemonnee, veel jongeren hebben een baantje in de horeca. ”

Heb jij ideeën of vragen aan burgemeester Van de Weerd? Dan kun je deze mailen naar: ingesprekmetdeburgemeester@nunspeet.nl