Buurtbewoners bezorgd over plannen de Grote Bunte

Foto: RTV Nunspeet

De redactie van RTV Nunspeet meldde gisteren dat de gemeente Nunspeet het historisch landgoed de Grote Bunte wil veranderen in een woonwijk. Dit naar aanleiding van een ontvangen brief van een bezorgde buurtbewoner die namens de hele buurt zorgen uitte over de nieuwe plannen. Op dit bericht hebben veel mensen gereageerd.

Er is namelijk bij de gemeente Nunspeet een plan ingediend om naast uitbreiding en restauratie van het land- en koetshuis ook kavels te verkopen voor vrijstaande woningen.

Buurtbewoners en betrokkenen maken zich zorgen over dat de historische waarde van het landgoed verloren gaat. Een reden voor de redactie om een afspraak te maken met de initiatiefnemer(s) en de mensen die zich zorgen maken. Dit gesprek zal later deze week te zien en te lezen zijn op de website en Facebookpagina van RTV Nunspeet.

Maandag 13 januari aanstaande wordt het plan als principeverzoek door een raadscommissie van de gemeente Nunspeet besproken. Deze vergadering is openbaar en live te volgen via de site van de gemeente.