ChristenUnie Nunspeet organiseert duurzame kledingruil

Foto: CU Nunspeet

Op vrijdag 20 maart organiseert de ChristenUnie Nunspeet voor de tweede keer een kledingruil in WOC De Binnenhof. Na de vorige geslaagde editie in oktober van het afgelopen jaar, zal er in deze editie voorjaars- en zomerkleding geruild worden. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot 21.15 uur.

Van 18.30 tot 19.00  uur kan de kleding worden ingebracht, drie tot zeven stuks per deelnemer. Tijdens het sorteren en ophangen van de ingebrachte kleding, kunnen de deelnemers een kopje koffie of thee kopen van het WOC. Daarbij zorgt de organisatie voor allerlei lekkernijen, die gratis genuttigd kunnen worden.

Elena van Marrum, één van de organisatoren: “ Het was in oktober mooi om te zien dat mensen zich bewust worden van wat we aan het doen zijn met onze huidige kledingproductie. Kleding is een wegwerpartikel geworden, waar enorm veel grondstoffen voor nodig zijn en waarvoor veel mensen werken in mensonterende omstandigheden. Vaak is het lastig om precies uit te zoeken welke kleding duurzaam en eerlijk is. Dan is een kledingruil een heel goede optie. We hebben de afgelopen keer gezien hoeveel plezier mensen beleven aan het ruilen. Het is mooi als anderen blij zijn met wat jij hebt ingebracht en het is ook heel leuk om zelf mooie kledingstukken te vinden. En dat zonder te betalen.”

In de eerste ruilronde mogen er stickers met de eigen naam geplakt worden op vijf kledingstukken. Na die ronde worden de kledingstukken verdeeld. Voor kledingstukken waar meerdere mensen interesse in hebben, zal door een loting de nieuwe eigenaar gekozen worden. In de tweede ronde zullen de overige kledingstukken verdeeld worden.
De kleding die overblijft wordt geschonken aan Stichting GAiN. Zij zorgen ervoor dat de kleding via transporten terechtkomt bij mensen in Oost-Europa of rampgebieden.  
Een mooie samenwerking met verschillende partijen. Jenet Brons, coördinator van de WOC’s: “ Wij zijn heel blij met dit soort initiatieven in het WOC. We nodigen inwoners van Nunspeet, die iets willen organiseren voor de samenleving, van harte uit om met ons in gesprek te gaan en samen te kijken naar wat de mogelijkheden zijn voor een activiteit. “