De bevers van Scouting Nunspeet gaan de wereld over!

Foto: Scouting Nunspeet

Op vakantie naar het buitenland is dit jaar niet heel vanzelfsprekend. Ook voor de bevers niet. Maar dan brengen we de landen toch naar Hotsjietonia? Zo gezegd, zo gedaan. De bevers van Scouting Nunspeet sloten afgelopen week het seizoen af met deze themadag.

Wie wilt reizen, heeft een paspoort nodig. De bevers begonnen de dag dan ook met het invullen van hun eigen paspoort met vingerafdruk en pasfoto. Toen kon de reis beginnen: in Turkije zoefden ze door de lucht met een vliegend tapijt en in Afrika plukten de bevers als echte apen bananen uit de boom.

Vanuit Afrika begon de safari. De bevers gingen op zoek naar de big five. Ze vonden plaatjes van dieren met quizvragen. Gaven ze het juiste antwoord, dan ontvingen ze een letter waarmee ze uiteindelijk het woord van onze nieuwe bestemming vormden: Egypte! In dit land speelden we kamelen vs. struikrovers en Mummie-tikkertje .

De volgende bestemming was Italië. Mama Mia, ineens was daar een pizzabakker! Ze was op zoek naar de beste pizzabakkers: welk groepje maakte de best belegde pizza? De bevers kregen ingrediënten bij de leiding en renden naar hun pizzadoos in het bos. Ondertussen mochten zij elkaar tikken. Wie getikt was, stond zijn ingrediënt aan het andere team af. Wat een spannend spel!

Natuurlijk krijg je dan reuze trek. Dus vertrokken we naar Amerika voor lekkere broodjes hamburgers en patat. Bij een tussenstop in Frankrijk bouwden we de Eiffeltoren met Satéprikkers en Marshmallows. In Mexico werd sombrero-hoedendans en sombrero leggen gespeeld. Bij het vuur roosterden we marshmallows en we sloten de avond af met het installeren van een aantal bevers.

Wat een avontuurlijke reis!