Ds Van Stuijvenberg en Immanuëlschool nemen deel aan E-waste Race

Van 16 september tot 11 oktober nemen tien basisscholen op de Noord Veluwe deel aan de E-waste Race. De basisscholen nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. Dinsdagmiddag 10 september was de aftrap van de race in Nunspeet met een gastles bij de Ds. A. van Stuijvenbergschool in Nunspeet. Wethouder Gert van den Berg van de gemeente Nunspeet was hierbij aanwezig.

E-waste Race
De E-waste Race is een aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland wordt twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik.

Buurtbewoners kunnen hun afgedankte elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd worden deze dan aan huis opgehaald door scholieren. Het elektronisch afval wordt vervolgens gerecycled door de gemeenten. Op de website kunnen scholen precies hun score bijhouden en zien hoeveel ze ingezameld hebben. De winnende groep verdient een toffe schoolreis naar NEMO in Amsterdam.

Leerzame en leuke manier van recyclen 
De E-waste Race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen zodat er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven worden. Bovendien maakt de E-waste Race recyclen makkelijk en leuk.

Deelnemende scholen
De scholen die in de gemeente Nunspeet mee doen zijn de Immanuëlschool en de Ds. A. van Stuijvenbergschool.