Emté Nunspeet gaat deuren sluiten

Per 1 juni aanstaande zal EMTÉ de winkel in Nunspeet gaan sluiten. De gemeente Nunspeet is bezig met de herinrichting van de omgeving van de EMTÉ winkel, waarbij ze een weg aan willen leggen over het terrein van de huidige winkel.

Op basis van die ontwikkelingen heeft JUMBO Supermarkten B.V. besloten de winkel niet om te bouwen naar een Jumbo, maar de winkel te sluiten op 1 juni 2019. Vanaf die datum zijn alle andere EMTÉ winkels omgebouwd naar hun nieuwe formules en wordt de EMTÉ formule niet langer ondersteund. Klanten van de EMTÉ winkel worden verwezen naar de naastgelegen Jumbo winkel aan de Industrieweg in Nunspeet.

Medewerkers op straat
Vanwege de sluiting per 1 juni 2019 worden de contracten met de medewerkers van EMTÉ beëindigd. De medewerkers van de winkel zijn door de huidige franchisenemer ingehuurd via een payroll bedrijf en niet in dienst van EMTÉ of Jumbo. De medewerkers zijn hier inmiddels van op de hoogte gebracht.

Ytze Dijkstra, eigenaar van Jumbo Nunspeet laat in een reactie aan RTV Nunspeet weten dat Jumbo Nunspeet de huidige medewerkers van de EMTÉ niet over gaat nemen, wel mogen zij solliciteren in zijn winkel. Door de sluiting verwacht Dijkstra dat er meer mensen naar zijn winkel toe trekken en is er daarom behoefte aan meer medewerkers.