Expositie Wolf onder grote belangstelling geopend

Foto: RTV Nunspeet

De expositie WOLF is vrijdagmiddag onder grote belangstelling geopend in het bezoekerscentrum van Nunspeet. 

Expositie WOLF is voor iedereen een interessante ontdekking. De kranten hebben er de afgelopen maanden bol van gestaan. De wolf is weer terug in Nederland! Er zijn nu acht wolven in Nederland. Een paartje op de Noord-Veluwe met vijf jongen en een wolvin op de Midden-Veluwe. Na 150 jaar weg te zijn geweest, is het heel bijzonder dat er weer een roedel in Nederland is. Maar hoe goed kennen we de familie wolf eigenlijk?

Oog in oog met echte wolven

Er is veel te leren over de wolf in de expositie. Twee echte wolven zijn van dichtbij te bezichtigen. Nog niet eerder getoonde foto’s en beelden laten zien dat de wolf zich aardig thuis voelt op de Veluwe. Een schedel van een wolf is te bezichtigen en… echte wolvendrollen!

Beleef de wolf met het hele gezin

Bezoekers van jong tot oud kunnen hun wolvenkennis bijspijkeren. De jongste kinderen maken kennis met de ‘sprookjeswolf’, dat is een wolf die net als zijn opa en vader een sprookjeswolf wil worden. De bovenbouw ontmoet de wolf als een sociaal dier. Hoe zit een roedel in elkaar en welke rollen bestaan er? Afkomst, soorten, leefwijze, voedsel en gedrag, er is veel te ontdekken.

Toegang expositie WOLF

Vanaf 21 december 2019 is de expositie voor iedereen te zien bij het Bezoekerscentrum Nunspeet, Plesmanlaan 2. De toegangsprijs is € 2,-. Kinderen tot 4 jaar krijgen gratis toegang. Het bezoekerscentrum is op woensdag geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur en donderdag t/m zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur. In de schoolvakanties elke dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Oprichting

Door de inzet van Stichting Natuureducatie en Informatie Veluwe (SNIV) is de expositie opgericht. SNIV wil bezoekers kennis laten maken met de vele gezichten van dit bijzondere dier. De stichting heeft als doelstelling om de natuurexpositie binnen Bezoekerscentrum Nunspeet open te houden en te verbeteren voor publiek. De expositie heeft een educatief karakter welke interessant is voor alle leeftijden. Expositie WOLF is tot stand gekomen met medewerking van Staatsbosbeheer Buitenfonds, Stichting Haagvalken, Museum het Pakhuis, Veluwe Alliantie en Gemeente Nunspeet.

Foto: RTV Nunspeet
Foto: RTV Nunspeet
Foto: RTV Nunspeet
Foto: RTV Nunspeet
Foto: RTV Nunspeet
Foto: RTV NunspeetVoor meer informatie over de wolf kunt u kijken op de volgende sites:
>> www.wolveninnederland.nl
>> www.staatsbosbeheer.nl/magazine-wolf
>> www.ark.eu/natuurontwikkeling/natuurlijke-processen/predatie/wolf