Fanfare Repertoire Festival in Veluvine

Foto's: RTVNunspeet

Bij cultureel erfgoed denk je al snel aan gebouwen, maar ook ‘het fanfare-orkest’ valt daar inmiddels onder. Hoog tijd om te investeren in de aansluiting op de nieuwe generatie muzikanten. Daarom werd in 2018 het Fanfare Repertoire Festival in het leven geroepen. De tweede editie vindt dit weekend plaats in de Nunspeetse Veluvine.

Op vrijdag stond het jeugdorkest centraal. Op zaterdag verzorgt Ab Nieuwdorp (De Klassieken, NPO 4) een seminar over programmeren en presenteren. Daarnaast zijn er stands te bezoeken, prachtige concerten bij te wonen en kun je in gesprek met componisten Jan Bosveld en Thomas Doss. Later op de dag ontvangen beide heren een BUMA blaasmuziek award.

Het festival trekt volgens directeur Jacob Dijkstra vooral muzikanten en fanfarekenners aan. “Maar”, zeg hij, “De concerten zijn voor iedereen die van muziek houdt een belevenis. En naast klassieke stukken komen er ook geregeld grote hits uit de popmuziek voorbij.” Wie vanavond spontaan wil komen luisteren, is van harte welkom. Kaartjes voor de avondconcerten zijn aan de deur verkrijgbaar.