Gemeenteraad Nunspeet stemt in met omstreden appartementen

Foto: RTV Nunspeet

Op de locatie van het voormalige postkantoor in Nunspeet mogen appartementen gebouwd worden. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten.

Bezwaren van omwonenden ten spijt, stemden de twee grootste partijen in met het voorstel, waardoor een meerderheid achter de plannen staat. Verschillende politieke partijen riepen in de vergadering op meer tijd te nemen voor het proces, om de omwonenden beter mee te kunnen krijgen in het plan. De coalitie wil echter snel doorpakken, en stemmen daarom voor het plan, om een complex met 21 appartementen te bouwen.

CDA-fractievoorzitter Koos Meijer heeft zijn bedenking tegen het bouwproces. Hij verwees in zijn betoog naar een uitspraak van de Raad van State. Die bepaalde woensdag namelijk dat een gemeenteraad ook het draagvlak van een buurt mee mag nemen in haar besluitvorming.

Meijer vreest dat, als dat draagvlak niet voor de stemming wordt gecreëerd, omwonenden naar de Raad van State zullen stappen. ‘En daar kunnen ze dan ook nog wel eens gelijk krijgen. Dit kan nog een lang proces worden.’