Informatiepaneel schaapskudde Elspeterheide in gebruik genomen

Foto's RTV Nunspeet

Nadat alle  vergunningen zijn verleend kon vrijdagmiddag 29 december het informatiepaneel over de schaapskudde Elspeterheide in gebruik worden gesteld.

Daarmee werd ook direct de nieuwe naam van de schaapskudde bekend. Het bestuur is erg blij dat dit digitale paneel nu gebruikt kan worden. Er was ’s middags volop gelegenheid  om de schapen in de schaapskooi te komen bekijken, weliswaar op wat afstand omdat veel schapen drachtig zijn en wat met rust gelaten moeten worden. Over 4 weken worden de eerste lammeren verwacht. Voorzitter Jan van Unen:, We hebben het voor de bezoekers gezellig gemaakt met vuurkorven,  knakworstjes, koffie en chocolademelk en voor de kinderen marshmallows.

Speciale gelegenheid is de onthulling van het informatiepaneel door wethouder Marije  Storteboom en is mede mogelijk gemaakt door de CAI in Nunspeet. Het paneel is netjes in een overdekt hokje geplaatst. Daarop kunnen de toeristen iets lezen over de kudde,  de herder en de activiteiten. En als de kudde niet bij de kooi is kan men op het paneel zien waar de kudde zich op dat moment bevindt op de hei en kan men die alsnog gaan bezoeken. De belhamel heeft een zendertje die op het paneel aangeeft waar de kudde zich bevindt”. 

Marije Storteboom:,,Als gemeente vinden we dit paneel ook belangrijk als educatie en de mensen informeert over de schaapskudde ook als die niet aanwezig is in de schaapskooi. We zijn als gemeente ook opzoek naar een andere plek voor de schaapskooi omdat die hier uit zijn jasje groeit. Er komen steeds meer schapen en dan wordt de kooi te klein. We willen de kooi ook liever niet zo dicht bij de bebouwing hebben maar aan de rand van de hei plaatsen. We hopen daar volgend jaar meer duidelijkheid over te krijgen”. Samen met wethouder Storteboom werd het informatiepaneel onthuld. Daarop demonstreerde Jan van Unen het gebruik van het informatiepaneel en genoten de bezoekers van de gezellige sfeer rond de schaapskooi.

Foto’s RTV Nunspeet