Inwoner gemeente Nunspeet besmet met coronavirus

Bij een inwoner van gemeente Nunspeet is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Bij deze persoon bestaat een link met een eerder in Nederland gevonden patiënt. De patiënt zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed.

GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft onderzocht met wie deze patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). Contacten van de patiënt zijn door de GGD benaderd en hebben instructies gekregen over wat zij moeten doen. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op dit virus.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Vragen en informatie

Voor alle vragen en actueel nieuws: kijk op de website van de rijksoverheid http://www.rijksoverheid.nl/coronavirus of de website van het RIVM http://www.rivm.nl

Heeft u hierna nog een vraag?
Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 – 1351.