Kennismakingsworkshop Islam

Foto: Rtv Nunspeet

Vrouwenvereniging Ladjna Imai´llah uit Nunspeet heeft op zaterdag 14 december een workshop georganiseerd over de Islam. Voor vrouwen, door vrouwen. Het doel? Kennismaking met de Islam zoals die door hen beleefd wordt, in plaats van het beeld dat zich gevormd heeft vanuit negatief nieuws.

“De Ahmadiyya Moslimgemeenschap, waar de Nunspeetse vrouwenvereniging  slechts een klein onderdeel van is, heeft vrede juist centraal staan”, vertellen de dames. “En moedigt vrouwen aan om zich ook naast hun geloof en gezin te blijven ontwikkelen en actief deel te nemen aan de Nederlandse maatschappij.”

De vrouwenvereniging vindt het dan ook erg jammer dat de positieve geluiden vanuit de Islam zo vaak onderbelicht blijven in de media. Met de workshop van zaterdag en andere initiatieven -zoals hun jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, de nationale vrouwendag en fruitdonaties aan de voedselbank- hopen zij vanuit Nunspeet een positief tegengeluid te bieden. Openheid staat centraal op hun bijeenkomsten, dus vragen staat vrij en ook zonder hoofddoek ben je welkom.