Kirsten gaat naar Zambia! En neemt mee…

…een koffer vol met shampoo! …en een koffer vol voetballen!

De 11-jarige Kirsten van Ark uit de JO11 van vv Nunspeet gaat in de kerstvakantie met haar ouders Christa en Alex en zusje Anouk naar Zambia. Ze gaan daar een bezoek brengen aan de familie Van Asselt die een jaar geleden uit Nunspeet is vertrokken om ontwikkelings- en zendingswerk te gaan doen in Zambia.

Alice van Asselt – Noordmans is werkzaam in een weeshuis en hospice in Zambia. Er is daar een groot gebrek aan shampoo, douchegel, wasbare luiers, incontinentie materiaal en maandverband. Het leven is er erg duur. Douchegel kost bijvoorbeeld bijna 10 euro. Hierdoor kwam het idee bij de familie Van Ark om in Nederland een inzameling te doen.

Omdat ze veel koffers mee mogen nemen, willen ze de ruimte die over is (wel 5 koffers) vullen met dingen voor de bevolking. Kirsten heeft met hulp van de voetbalvereniging al een boel voetballen verzameld, omdat ook die erg duur zijn in Zambia. Waar nu nog veel behoefte aan is, zijn maandverband, incontinentiemateriaal en wasbare (!) luiers. Giften in de vorm van geld zijn ook van harte welkom. Deze worden lokaal besteed aan benodigdheden voor het hospice en aan medicijnen.

Wie wil helpen de koffers en potjes te vullen is welkom in de ontvangstruimte van voetbalclubhuis ’t Trefpunt. Zowel gelddonaties als de genoemde artikelen kunnen daar tot en met 14 december worden gebracht, want op 19 december begint de grote reis.