Leef marathon wederom een succes

Foto: Jan Moll Fotografie

Wederom werd de LEEF marathon georganiseerd in de omgeving van Nunspeet.

De dag bij hotel-restaurant de Vossenberg in Vierhouten begon met zon, wolken en bijna 80 enthousiaste deelnemers vanuit Groningen tot Rotterdam die per 2 of 3 tal arriveerden, uitgerust met 1 of 2 fietsen. Om 10 uur luidde de bel en met 42,2 km voor de boeg vertrokken de sportievelingen voor hun eerst lus van 17 km richting de Stakenberg. De 2e lus ging via de Ossenkolk, centrum Nunspeet, Zandenplas en Waskolk richting Grensweg waar menigeen op de proef werd gesteld door het zuigende zand.

Hierbij kwamen ze onderweg een aantal stops tegen beheerd door een 10-tal vrijwilligers die hen van een consumptie voorzagen. De LEEF marathon, die niet competitief is, nodigt toch elk jaar weer een aantal teams uit tot verbetering van hun vorige prestatie maar dit alles voor eigen risico. De sfeer was weer heel goed en na de grote bui gingen de deelnemers vol goede moed verder om de ruim 42 kilometer af te maken. Aansluitend gezellig nazitten bij hotel restaurant de Vossenberg in Vierhouten, onderling evaluerend over deze geslaagde dag.

De opbrengst dit jaar gaat naar Constru Casa, een Nunspeetse stichting die in Guatemala huizen helpt realiseren voor de arme bevolking waardoor hun levensomstandigheden aanzienlijk verbeteren. In september 2020 is het lustrumjaar waarin de 5e editie zal gaan plaatsvinden vanuit Vierhouten.