Markt Nunspeet gaat door in afgeslankte vorm

Ondanks de strengere maatregelen die maandag (23 maart 2020)  door het kabinet zijn afgekondigd, gaat de Nunspeetse weekmarkt donderdag toch door.

Vorige week was er stevige kritiek op het doorgaan van de markt. Toen hield nog niet iedereen zich aan de nieuwe sociale afstand-normen.

Meer ruimte

‘Uiteraard heb ik naar die kritiek geluisterd’, zegt burgemeester Breunis van de Weerd. ‘Tegelijkertijd sta ik in het spanningsveld dat op landelijk niveau gezegd wordt dat markten kunnen en moeten doorgaan. Wij hebben daar in Nunspeet de keuze gemaakt dat we de food door laten gaan en de non-food er af halen, waardoor er veel meer ruimte op de markt komt. Er komen nog andere begeleidende maatregelen en daarmee is de markt net zo veilig als een bezoek aan de winkel. Misschien zelfs wel veiliger omdat de markt in de open lucht plaatsvindt.’ 

1,5 meter

Aanstaande donderdag is er dus alleen plek voor kramen met etenswaren. Bezoekers worden dringend verzocht alleen te komen en niet met het gezin en de afstand van 1,5 meter in acht te nemen.

‘Kijk, de oproep aan de mensen is vooral kom alleen de boodschappen doen die je doen moet en kom niet met hete hele gezin’, legt Van de Weerd uit. ‘Maak er geen uitje van. Ik heb er vertrouwen in dat dat zal gebeuren.’