Nieuw startpunt Avond4daagse Nunspeet

De Avond4daagse in Nunspeet start dit jaar vanaf het gemeentehuis. Eerdere edities startten de wandelaars bij De Wiltsangh, maar velen hadden de vraag of er niet centraler gestart kon worden. Commissie Avond4daagse van Gymnastiekvereniging Nunspeet is gaan praten met de gemeente en uit deze gesprekken is het besluit gekomen dat er gestart en gefinisht wordt op het marktplein. Het gemeentehuis gaat dienen als inschrijfpunt.

Het nieuwe startpunt heeft ook gevolgen voor de routes: voor elke avond is een nieuwe route opgezet. Eerder kon niet het hele dorp aangedaan worden, maar nu worden de wandelaars langs alle kanten van Nunspeet geleid. De nieuwe plek heeft ook voordelen voor rolstoelers: zij kunnen nu gemakkelijker aansluiten en meedoen in het feestgedruis, in plaats van hun aparte route te rijden.

Daarnaast is er een Gezonde Avond4daagse opgezet. Kinderen kunnen een gezond Avond4daagse pakket kopen met een cadeautje. Plus Wilmink en Albert Heijn maken dit mogelijk, samen met Nunspeet beweegt, Jongeren Op Gezond Gewicht en Gymnastiekvereniging Nunspeet.

De Avond4daagse is van 20 t/m 23 mei. Individuen kunnen zich inschrijven bij het VVV-kantoor (van 13 t/m 18 mei) of het gemeentehuis (op 20 mei van 17.00 tot 18.30 uur). Groepen kunnen zich inschrijven in de Molijnzaal in Veluvine (op 16 mei tussen 19.00 en 20.00 uur). De start is voor het gemeentehuis, van 18.00 tot 18.30 uur. Inschrijfkosten zijn 4,50 euro.