Nunspeet herdenkt bijzonder jaar

Wethouder Marije Storteboom heeft woensdagavond een breed programma gepresenteerd met betrekking tot het aankomende herdenkingsjaar.

`Een bijzonder moment en een bijzonder jaar om bij stil te staan. Een werkgroep, bestaande uit diverse betrokkenen, is al enige tijd actief en heeft zich bezig gehouden met het samenstellen van een mooi programma. In 2019 en 2020 herdenken we immers het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, dat inmiddels 75 jaar geleden is´, zo vertelt de wethouder.

Van herdenkingsfietsroutes tot exposities en voorstellingen, voor iedereen komt genoeg aan bod. De aftrap wordt zaterdag aanstaande gegeven met de Hans Blankenberg memorial tour. Tijdens het persmoment, woensdagavond, kreeg burgemeester Van de Weerd het programmaboekje overhandigd van de tour, uit handen van Hans de Ruiter. Wethouder Storteboom nam uit handen van Dick van Hemmen, voorzitter St. Nunspeet uit de Kunst, een nieuwe fietsroute, op papier, aan. Deze route brengt de fietser langs diverse belangrijke oorlogspunten in onze gemeente Nunspeet.