Nunspeet neemt de afslag Zwolle

foto Ernst Dirksen

Namens de ondernemers in Nunspeet, plaatste voorzitter Marty Fidder vrijdag zijn handtekening onder de investeringsagenda Kop van de Veluwe. Hij deed dit in het bijzijn van wethouder Mark van de Bunte van de gemeente Nunspeet. Met deze handtekening manifesteren ondernemers en overheid hun inzet om samen met andere partijen in de kop van de Veluwe de samenwerking in Regio Zwolle te versterken. 

“Nunspeet neemt de afslag Zwolle”. Zo vatte wethouder Mark van de Bunte van Nunspeet de inzet van zijn gemeente samen. Hij is blij dat ook ondernemers deze stap willen zetten.

“We zijn als ondernemers enthousiast over de kansen die Regio Zwolle biedt, ook voor bedrijven. We hopen wel dat we dit concreet gaan ervaren; daar zijn we nu eenmaal ondernemer voor”, aldus Marty Fidder.

De gemeente Nunspeet is per 1 januari 2020 aangesloten bij Regio Zwolle. Eerder maakte de gemeente Elburg die stap. Hattem, Heerde en Oldebroek waren al langer partner in deze  regio. De vijf gemeenten tellen samen ruim 100.000 inwoners. Ze beseffen dat ze alleen samen een factor van belang kunnen zijn, ook binnen Regio Zwolle. De ambitie van de Kop van de Veluwe, zoals deze gemeenten zich noemen, is in aanmerking te komen voor  grote investeringen in stedelijke opgaves en gebiedsontwikkelingen, in relatie tot nationale en Europese belangen. 

De komende tijd zullen meer partijen worden uitgenodigd om support te geven aan de investerings-agenda. De eerste projecten zijn inmiddels opgestart.

Komende maanden zullen de wethouders economie en de voorzitters van de bedrijvenkringen met elkaar spreken over programma’s en projecten die zij in gezamenlijkheid kunnen uitvoeren.