Nunspeetse Imam vertrekt naar Almere

Imam Safeer Siddiqui vertrekt uit Nunspeet en gaat zich vestigen in de nieuwe moskee in Almere Poort.

“Ik heb vijf gedenkwaardige jaren meegemaakt in Nunspeet, ook in mijn privé leven. Mijn huwelijksleven begon in Nunspeet en ik ben hier vader geworden van een zoon die inmiddels drie jaar oud is. Nunspeet is mooi, heel mooi, niet alleen de omgeving maar ook de mensen”.

In een brief gericht aan alle inwoners van de gemeente Nunspeet vertelt hij over zijn tijd in Nunspeet. Sinds zijn komst naar Nederland, in 2013, heeft Siddiqui geprobeerd om te participeren en te verbinden met mensen. “Uiteraard is het mijn bedoeling ook geweest om het Ahmadiyya gezicht van de Islam te tonen; waar in mijn mening enorm behoefte aan is in Nederland. Ik heb gezien dat het voor verheldering zorgt en zelfs mensen tot ontroering brengt”.

De imam van de Ahmadiyya Moslimgemeenschap sluit af met de boodschap ‘Assalamu Alaikum’ (Vrede zij met u) en zegt daarbij dat Baitunnoer (Het Huis van Licht), aan het Groenelaantje in Nunspeet, altijd open en toegankelijk zal zijn voor iedereen. “De leden van de gemeenschap zullen zich altijd inzetten voor al het goede voor Nunspeet en haar bewoners. Voor mij zijn de Nunspeetse ahmadi-moslims het ware licht in dit Huis van Licht”.