Parkeerplaats bij Junior College

Op de oude locatie van SBO De Arend aan de Albert Neuhuyslaan is per 1 augustus het Junior College gevestigd, een initiatief van het Nuborgh College en de Dr. A. Verschoorschool. Zij bieden onderwijs aan kinderen tussen 10 en 14 jaar.

Een deel van de leerlingen van het Junior College wordt gebracht door leerlingenvervoer. Het gaat om ongeveer 25 taxibusjes die de leerlingen in de ochtend veilig kunnen afzetten en in de middag ophalen.

Om parkeeroverlast te voorkomen, worden het schoolplein en het grasveld achter het schoolgebouw opnieuw ingericht. Het schoolplein wordt een parkeerplaats voor de docenten. Het grasveld wordt een tijdelijke parkeerplaats en voorzien van een keerlus voor taxibusjes.

De parkeerplaats op het grasveld is voor openbaar gebruik. Overdag kunnen de docenten de auto hier parkeren en in de avonduren kunnen buurtbewoners gebruikmaken van deze parkeerplaats.

Het gaat om een tijdelijke parkeerplaats. De verwachting is dat het Junior College met 2-3 jaar verhuist naar een nog te bouwen ruimte bij het Nuborgh College. Met deze maatregelen probeert de gemeente de parkeeroverlast voor de buurtbewoners tot een minimum te beperken.

Tijdens de werkzaamheden blijven alle woningen bereikbaar. De werkzaamheden starten zo spoedig mogelijk in verband met het aankomende schooljaar (begin september), zo laat de gemeente Nunspeet weten.