Primeur voor Gemeente Nunspeet

Foto: Gemeente Nunspeet

Vrijdag 6 december heeft wethouder Leen van der Maas als eerste gemeente van Nederland de overeenkomst getekend met Atos voor GT Connect; een online communicatieplatform dat bijdraagt aan een goede bereikbaarheid van de gemeente voor de inwoners en bedrijven en effectief en efficiënt samenwerken voor de medewerkers onderling. Het platform sluit aan bij de optimale dienstverlening die de gemeente Nunspeet voor ogen heeft. De planning is eind januari 2020 live.

Het platform dat nieuwe manieren van communiceren ondersteunt, sluit aan bij Het Nunspeets Werken (tijd- en plaatsonafhankelijk) met als ultiem doel: communiceren op de manier waarop de inwoner ook communiceert met de gemeente: telefoon, chat, video, Twitter en Facebook, dankzij een geïntegreerd Klantcontactcentrum. Naadloos schakelen tijdens het klantcontact tussen de hierboven genoemde kanalen, maar ook tussen laptop, telefoon en tablet is straks mogelijk.

Wethouder Van der Maas: “Inwoners kunnen in de toekomst de gemeente bereiken via het kanaal dat zij op dat moment willen gebruiken of ter beschikking hebben. Daarnaast kunnen we sneller inspelen op behoeften van de inwoner door bedrijfsprocessen beter op elkaar te laten aansluiten. We krijgen beter inzicht en controle over de klantreis.

Medewerkers van de gemeenten en samenwerkende gemeenten/instanties kunnen via één platform zowel op hun werkplek als mobiel documenten met elkaar delen, samenwerken en overleggen. Hierbij krijgen zij de beschikking over verschillende kanalen van telefoon en e-mailconversaties tot een video- of schermdelingsessie. Dit maakt het niet alleen mogelijk om de samenwerking en communicatie tussen medewerkers te verbeteren, maar ook tussen gemeenten, inwoners, instanties en bedrijven.

VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) en ATOS

VNG Realisatie heeft via een collectieve aanbesteding het nieuwe communicatieplatform ingekocht voor 250 gemeenten en instanties. Atos is de partij die de aanbesteding heeft gewonnen en is leverancier van het GT Connect platform.