PvdA/GroenLinks reageert op uitspraken minister Slob

Hoewel de Nunspeetse fractie van de PvdA/GroenLinks zich normaliter niet mengt in de landelijke politiek, noemt men de uitspraak van minister Slob over homoseksualiteit voor de LHBTI+ gemeenschap stotend.

De minister stelde dat de reformatorische scholen homoseksualiteit mogen afkeuren, als ze maar toezien op een veilig leerklimaat voor alle leerlingen. Omdat in de gemeente Nunspeet meerdere reformatorische scholen zijn heeft de fractie vragen gesteld aan het college. Zo wil men weten of het college met hen vindt dat het afkeuren van homoseksualiteit en een veilig leerklimaat niet samen gaan.

Ook vraagt men of het college scholen kent die ouders vragen om een verklaring te ondertekenen waarin een homoseksuele leefwijze wordt afgewezen en tenslotte; kent de gemeente Nunspeet scholen waarbij tijdens seksuele voorlichting seksuele diversiteit wordt afgewezen dan wel wordt verzwegen.  In afwachting van het antwoord wil de fractie nadrukkelijk aangeven niets dan lof te hebben voor de open en coöperatieve houding van de lokale ChristenUnie.