Restaurant Seewende beste van Gelderland

Woonzorglocatie Seewende, onderdeel van Zorgverlening Het Baken heeft vrijdag 6 december het Keurmerk Veiligvoedsel.nl ontvangen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het restaurant van Seewende aan Het Groene Portaal 1 in Nunspeet overhandigde de heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat  aan  alle medewerkers van het restaurant en de keuken.

De uitreiking van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl aan locatie Seewende is bijzonder. Eerder zijn andere locaties al volledig gecertificeerd. In navolging van locatie De Voord (Elburg) en De Hullen  (Oldebroek), mag nu ook Seewende het keurmerk dragen. Met het Keurmerk Veiligvoedsel.nl toont Seewende aan dat zij voldoet aan de hoge eisen en wettelijke normen van hygiëne en voedselveiligheid.

Restaurant van Seewende scoort 9,5

Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring, die bestaat uit bijna 300 onderdelen. Het restaurant van locatie Seewende behaalde een 9,5. Met dit resultaat mag het restaurant zich de beste van de provincie Gelderland noemen en komt het in de top 3 van Nederland. Gedurende een intensief voortraject werkte Seewende onder begeleiding naar dit hoge niveau toe. Hiermee is het keurmerk dus ruimschoots verdiend.

Zorgverlening Het Baken

Dagelijks worden in de eigen keukens verse maaltijden bereid. 

Afgelopen maand behaalde het restaurant in locatie De Voord een 8,87  en de keuken een  9,36. Het restaurant op woonzorglocatie De Hullen scoorde een 9,3. De keukenteams krijgen terecht ook veel waardering van de bewoners.  

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl  

Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker