Rhythm & Bluestime Nunspeet groot succes

De laatste dag van Rhythm & Bluestime Nunspeet is aangebroken. Zaterdag staat Soulmachine om 14.00 uur op het podium, gevolgd door Status Quotes. Om ervoor te zorgen dat het publiek een beetje opgewarmd en vermaakt wordt tijdens het wachten, draait Jordy Bouw plaatjes die aansluiten bij het thema.

Vandaag staat bluesmuziek centraal, maar dat past niet helemaal binnen Jordy zijn straatje. “Blues is eigenlijk een beperkt genre, maar van tevoren kun je wat meerdere soorten muziek draaien om iedereen naar het marktplein te lokken. Op internet staan verschillende pagina’s waar ik inspiratie op kan doen voor bluesmuziek.” Jordy licht een tipje van de sluier op: onder andere Marvin Gaye en Solomon Burke zullen voorbij komen.

Voorgaande dagen

Voor de organisatie was het nog spannend of vrijdagavond het podiumoptreden op het marktplein door kon gaan, in verband met het verwachte noodweer. “Gelukkig viel het mee en kon het doorgaan. Het zou om half 8 beginnen, en we keken hoe het was op dat moment”, zegt organisator Bertus Walda. Dit pakte goed uit: “Ondanks de slechte weersvoorspelling wat het plein lekker bezet.” Zodoende begonnen Handy Joe and the Boogie Kearls om 19.30 uur, gevolgd door Kat Riggins and Her Blues Revival. “Dat was echt een succes, het was een swingend en energiek optreden. Ze pakte iedereen vanaf het eerste nummer in en dat bleef zo.”

De donderdagavond was volgens Bertus ook een groot succes. Het was voor het eerst dat deze meedeed. The Black Gospel Experience had de eer om het festival af te trappen. “Het was even afwachten hoe het zou gaan. Er waren veel bezoekers en ik heb er een hoop gesproken, die waren dolenthousiast.”