Rode Kruis Nunspeet bedankt vrijwilligers

Dinsdagavond 7 januari hield het Nunspeetse Rode Kruis weer haar jaarlijkse traditionele nieuwjaarsreceptie. Leden, maar ook oudleden waren op deze avond aanwezig.

Tijdens deze avond werd er terug gekeken op het afgelopen jaar en werd iedereen bedankt voor zijn of haar vrijwillige inzet. Voorzitter Herman Smienk stond ook nog stil bij de sociale activiteiten van het Nunspeetse Rode Kruis, de afdeling heeft dit jaren gedaan maar moet noodgedwongen stoppen.

‘Bestuur en vrijwilligers betreuren dit, maar zij kunnen niet anders dan gehoor geven aan het besluit van de landelijke organisatie om zich alleen nog te richten op nood- en evenementenhulp,’ aldus Smienk. Jaarlijks bezorgde afdeling Nunspeet tientallen mensen een leuk uitje, maar helaas is het de Nunspeetse afdeling niet gelukt om dit ook in 2020 te mogen doen. Smienk bedankte de vrijwilligers die zich jaar en dag hebben ingezet voor het sociale vervoer.

Op deze avond was er ook één jubilaris bij het Rode Kruis, Arianne Lenior – de Gier kreeg uit handen van de voorzitter een medaille voor de tien jaren inzet bij het Rode Kruis. Arianne zette zich afgelopen jaren onder andere in als penningmeester, evenementenhulpverlener en is inzetbaar als noodhulpteamlid van het district Ijsselland.