Ronde van Elspeet voor jong en oud

Foto's: Eric Kroes

Met 99 renners aan de start was de Ronde van Elspeet helemaal volgeboekt met wielrenners die een prachtig parkoers kregen voorgeschoteld. Een ruime omloop door het centrum van Elspeet maar ook een groot gedeelte door het buitengebied.

Niet het draaien en keren rondom de kerk maar een echt parkoers. Dit geeft veel Beloften, Elite en Amateur wielrenners een goed gevoel dat ze in een koers van 100 km meer kans hebben dan op een kort parkoers. De wedstrijd leverde een mooie kopgroep op van 6 personen die langzaam maar gestaag hun voorsprong opbouwden.  In deze kopgroep waren twee leden van de WV De IJsselstreek vertegenwoordigd, Arjan Arentsen en Rik Wielink. Zij hadden de kopgroep in hun greep maar hielpen ook de kopgroep aan een grote voorsprong door hun vele kopwerk.

Tien ronden voor het einde was de plaatselijke favoriet, Jasper Schouten, klaar met zijn rol als beschermer van zijn twee teamgenoten van WV De IJsselstreek. Schouten ging vol in de aanval met Max Kroonen, die eerder ook tot de kopgroep behoorde. De tijdsverschillen krompen elke ronde meer en meer.  De kopgroep bleef echter samenwerken en hield stand tot de finish. Henk Bos uit Drachten had de meeste macht in zijn benen en won de eindsprint van de kopgroep voor Arjan  Arentsen uit Harderwijk en Luuk Schuurmans uit Utrecht. Het duo Jasper Schouten en Max Kroonen kwamen respectievelijk als 7e en 8e over de finishlijn met een achterstand van maar 3 seconden op de winnaar.

Ondanks de lichte regen waren veel toeschouwers aanwezig en deze konden genieten van een levendige amateurkoers maar ook van een afvalrace in het donker en een leuke dikke bandenrace van de jeugd. Elspeet stond weer eens ouderwets op de kaart met een geweldige wielerronde die jong en oud kon vermaken.