Slotweek St. Franciscusschool Nunspeet

De laatste week van het schooljaar sluiten St. Franciscusschool spectaculair af.
Op dinsdag 16 juli werden zij verrast met de komst van een kinderkoor uit Oeganda, namens de Nederlandse stichting Up4s.

Deze Nederlandse stichting heeft de basisschool Kids-Gear in Bukomansimbi, Oeganda gebouwd, waar kansarme kinderen goed en gratis onderwijs kunnen krijgen. Het kinderkoor is afkomstig van deze basisschool. Ouders/verzorgers en kinderen werden deze schooldag ontvangen op het schoolplein met djembé muziek! De rest van de dag stond er een workshopprogramma gepland waar de kinderen kennis konden maken met de Afrikaanse cultuur door verschillende interactieve workshops bij te wonen (djembé, zang, dans en Afrikaans spel). De dag werd gezamenlijk afgesloten met eerst een mooie show van de kinderen om te laten zien wat zij tijdens de workshops hebben geleerd, daarna volgde een spectaculair optreden van het koor en een Afrikaanse markt waar diverse spullen werden verkocht, zoals trommels, Afrikaanse diertjes (van hout), vogels, armbandjes, kettingen en nog veel meer.

Voorafgaand aan deze dag heeft de school op maandag 15 juli een sponsorloop georganiseerd om geld in te zamelen voor de stichting Up4s. Kinderen hebben fanatiek en met enthousiasme rondjes gerend. Er is maar liefst ruim 3.500,00 euro opgehaald en tijdens het slotoptreden is dit overhandigd aan de stichting Up4s. De opbrengst van de sponsorloop en de markt zal gebruikt worden om de slaapzaal op de basisschool in Bukomansimbi uit te breiden.