Spreekbeurtkoffer Het verscholen Dorp overhandigd

Dick van Hemmen en Marije Storteboom openen de koffer. Foto: RTV Nunspeet

Ter gelegenheid van het feit dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd, vinden ook in de gemeente Nunspeet diverse activiteiten plaats. Zo overhandigde zaterdagmorgen 29 februari Dick van Hemmen, als voorzitter van de, Stichting Het verscholen Dorp’ een zogenaamde spreekbeurtkoffer aan wethouder Marije Storteboom.

Deze koffer met inhoud, ontwikkeld en vormgegeven door Eric Davidson, moet dienst gaan doen als voorlichtingsmateriaal op de basisscholen om zo het verhaal van het Verscholen Dorp levend te houden en door te geven aan de volgende generatie. De koffer speelt in het verhaal een belangrijke rol, immers daarin konden de joden die weggevoerd werden nog wat spulletjes meenemen.

De koffer bevat veel zaken waar het verhaal mee ondersteund wordt en een interactieve les gegeven kan worden. Het bevat ondermeer een kwartetspel, polaroid foto’s, een kaart van het verscholen dorp, maar ook een fluisterspel. Dit element kan duidelijk maken hoe stil er geleefd werd in het dorp. Iedereen moest altijd fluisteren. Met dit materiaal kunnen de leerlingen met de leerkrachten ook actief bezig gaan in de bossen bij Het Verscholen Dorp. Eric Davidson:,,We willen er geen vervelend, maar een spannend verhaal van maken. De kinderen moeten er van leren en weten wat er toen is gebeurd”. Marije Storteboom zal vanuit haar functie de koffer en de onderwijs mogelijkheden onder de aandacht brengen van de scholen.

Inmiddels hebben een aantal Elspeetse scholen al interesse getoond. Gehoopt wordt dat meer scholen zich gaan melden.

Veel ,les’materiaal over het Dorp. Foto: RTV Nunspeet
Ontwerper Eric Davidson licht toe. Foto: RTV Nunspeet
Volop spel elementen. Foto: RTV Nunspeet
Dick van Hemmen en Marije Storteboom openen de koffer. Foto: RTV Nunspeet