Van alles te zien in de Bijennatuurtuin aan de Zandenboslaan

Foto: RTV Nunspeet

Midden in het bos van Nunspeet ligt aan de Zandenboslaan de Bijennatuurtuin. In deze tuin kunt u elke dag van zonsopgang tot zonsondergang gratis een kijkje komen nemen. Deze plek in het bos is zowel voor de Imkersvereniging als voor de tuinwerkgroep.

Hier is van alles te zien. Zo staan er medicinale planten, is er een vlindertuin en een mooie moestuin met vergeten groenten en kunt u de plek van de Imkersvereniging bekijken.

Van maart tot en met september zijn de mensen van de tuinwerkgroep er op maandag en woensdagmiddag van 13:30 uur tot 16:00 uur. Op maandag wordt er gewerkt, op woensdag is er ook tijd voor thee en uitleg.
Van oktober tot februari zijn ze er alleen op de maandagmiddag van 13:30 uur tot 16:00 uur.

Als u graag een keer privé of een keer met school een rondleiding wilt met een deskundige. Dan is daar bij de Bijennatuurtuin ook de mogelijkheid voor. Er bestaat dan ook de mogelijkheid om een diapresentatie over bijen, toegelicht door een imker, te bekijken. Dit gaat wel op afspraak.

De tuinwerkgroep is op dit moment weer druk bezig om de tuinen weer zo mooi mogelijk te maken. Dit kunnen ze natuurlijk niet alleen. Daarom is de werkgroep opzoek naar vrijwilligers die hun willen en kunnen helpen. Er is genoeg te doen voor jong en oud.

Wit u meer informatie over de Bijennatuurtuin of de Imkersvereniging. Of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger. Dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met telefoonnummer 0341 – 257166 of via de mail ju.jong@planet.nl