Veel regen in delen van Nunspeet

Foto: RTV Nunspeet
Flinke plensbuien teisteren Noord-Veluwe en hebben de straten in de regio onder water gezet. Rond het begin van de vrijdagmiddag werden plaatsen als Nunspeet, Epe en Oene geconfronteerd met het noodweer.
 
De gemeente Nunspeet laat de redactie van RTV Nunspeet weten dat er een aantal meldingen zijn binnengekomen.
 
In Hulshorst is vrijdagmiddag in korte tijd 8 mm gevallen. Weerman Felix Kamphuis meette in 30 minuten 20 mm. Later kreeg de redactie ook melding van veel regenval op de grens van Nunspeet en Doornspijk. Daar viel in korte tijd meer dan 30 mm.
 

‘Er zijn tientallen millimeters regen gevallen aan de noordrand van de Veluwe. Ik zag een meting uit Epe van 46 millimeter, dat is wel heel extreem. Het is wel erg lokaal. Er zijn bijvoorbeeld plekken in de Achterhoek die nu nog droog zijn’, vertelt Alfred Snoek van MeteoGroup.

Verschillende inwoners melden een wolkbreuk en straten die helemaal blank staan. Putdeksels komen los en, zoals een inwoonster zegt: ‘Je kon in principe met een bootje in de achtertuin varen.’

(Tekst gaat verder onder video)

De gemeente Nunspeet laat weten dat men een ronde doet door de gemeente om alles te checken en de opgekomen putdeksels weer dicht te maken.

Onder andere delen van de Oenenburgweg, Oosteinderweg, Piersonstraat, Oosterlaan, Eperweg, en Nijverheidsweg stonden onder water. Bij de Albert Neuhuyslaan moest de brandweer er zelfs bij aan de pas komen. Daar was een ondergrondse garage volledig ondergelopen.

Dat een deel van de vernieuwde Oenenburgweg ook ondergelopen was met water komt door de extreme regenval laat de gemeente Nunspeet weten. “Het riool kan door de extreme regenval het op dit moment niet aan”

Ook kampt een aantal huizen met waterschade. De brandweer is uitgerukt om te helpen waar het nodig is. 

Wateroverlast Albert Neuhuyslaan Nunspeet.
Ondergrondse Garage volledig ondergelopen

Later meer…

Foto: RTV Nunspeet (Piersonstraat)