Vier kampioenen voor ponyclub KMD

Afgelopen zaterdag 28 januari werden de Kampioenschappen van Gelderland voor de pony’s dressuur gehouden. Door het grote aantal deelnemers werden de rubrieken verdeeld en zo werden er op drie verschillende plekken in Gelderland gestreden voor dit spannende kampioenschap.

Voor ponyclub Klein Maar Dapper uit Nunspeet waren er negen combinaties afgevaardigd, waaronder Lisa El Hayek (foto) die met haar pony Daisy al vroeg in Wezep moest rijden in de B dressuur. En wat deed ze dat goed, met haar kleine A pony bleek ze de beste en werd daarmee kampioen van Gelderland in haar klasse. De eerst titel voor KMD was binnen!
Maar daar bleef het niet bij. Kimberly Pap mocht met beide pony’s aan de start verschijnen. Met haar pony Pippin’s Playboy A.T. in de klasse Z1 en met haar pony Pippin’s Pride A.T. in de zwaarste klasse Z2. En ze deed wat er bijna al van haar verwacht wordt, ze won met overmacht beide klassen en werd daarmee opnieuw op één dag dubbel kampioen van Gelderland!
De vierde titel werd binnen gehaald door Anneke Groothuis. Met haar nog jonge onervaren pony Orano zette ze een hele knappe proef neer en beide jury’s zetten haar unaniem boven aan. En daarmee kreeg ook Anneke de felbegeerde sjerp omgehangen! Een knappe prestatie van deze vier amazones die met deze titels de provincie Gelderland mogen vertegenwoordigen op de dressuurkampioenschappen van Nederland. Deze kampioenschappen worden gehouden op het KNHS centrum te Ermelo. Kimberly moet de spits afbijten op zaterdag 4 maart, terwijl Anneke en Lisa op zaterdag 11 maart aan de start zullen verschijnen.