Vogelvragendag bij Dierspecialist Berben

“De laatste tijd kwam ik tot de ontdekking dat er veel mensen zijn die tegen problemen aanlopen met hun vogels”, vertelt Gerben van ’t Goor. Daarom is hij aanwezig bij de ‘vogelvragendag’, bij Dierspecialist Berben in Nunspeet. “Mensen met een probleem met hun vogel, krijgen gratis advies.”

Gerben is geen specialist, maar een groot liefhebber. Zijn opgedane kennis gebruikt hij om advies te geven. “Dat gaat 99 procent van de gevallen goed.” Hij vertelt dat er zelfs mensen komen die niet weten wat voor vogel ze hebben. “Ik geef advies wat voor soort het is en hoe ze ermee om moeten gaan.” In de winkel zijn heel veel soorten aanwezig, zoals verschillende soorten parkieten en kwartels, de Kala Buulbuul en Napoleonwevers. Gerben is op 20 april tot 16.00 in de winkel. “Grasparkiet of kanarie met lange nagels? Kom gerust langs, ik knip ze.”

Gerben fokt ook diverse vogelsoorten, waaronder kwartels. Dit doet hij voor de liefhebbers, maar ook voor een tentoonstelling. Voor zo’n tentoonstelling moeten kwartels alle raskenmerken bezitten. Met de Japanse kwartel is hij vorig jaar wereldkampioen geworden.