Vrijwilligers en medewerkers van Het Venster zijn er zoveel mogelijk voor u (video)

Het Venster aan de Elburgerweg 15, is vanaf afgelopen maandag gestopt met alle activiteiten en clubs. De maaltijdgebruikers krijgen een alternatief aanbod voor een maaltijd aan huis.

Op dit moment en in de komende weken zullen de vrijwilligers en medewerkers van Het Venster extra telefonisch contact zoeken met gebruikers van allerlei diensten. Het dienstencentrum is op kantoortijden geopend voor alle voorkomende vragen, zorgen en gesprekken, bij voorkeur per telefoon (0341- 25 72 42). Buiten kantooruren kan gebeld worden met 06 -224 19 304 om ook persoonlijk leed of zorgen te delen. 

Heeft u hulp nodig bij bijv. boodschappen of vervoer naar het ziekenhuis? Of heeft u behoefte aan een gesprek? Bel dan met een medewerker van Het Venster.

John Hoving wil nog wel een boodschap meegeven aan de mensen. Oplichters maken op sluwe wijze misbruik van de coronacrisis. Ze gaan langs deuren en bieden ouderen aan om boodschappen te doen maar trekken vervolgens de pinpas van de slachtoffers leeg. 

Op meerdere plekken in het land maken dieven op deze manier misbruik van de crisis. Veel ouderen durven namelijk door het coronavirus niet zelf meer naar de supermarkt en zijn daardoor afhankelijk van anderen.

Ten slot zegt John Hoving:”Er is ook wel een soort waarschuwing nodig naar de mensen. Doe veel voor elkaar, sta open voor die hulp. Maar wees ook gewoon nuchter en waakzaam. Want je kunt niet iedereen zomaar vertrouwen”.