Worst vanaf eerste ronde ongenaakbaar in Poldercross, weer Nederlands podium

Foto: Joren Ooms

De Poldercross in Kruibeke is gewonnen door Annemarie Worst. Direct in het begin ging de Europees kampioene er vandoor, en werd niet meer gegrepen, ondanks inspanningen van andere toppers.

Worst begon zeer voortvarend aan de wedstrijd. In de eerste ronde ging ze er vandoor. Sanne Cant moest in de achtervolging, zonder succes. Een groepje daarachter, met daarin Ceylin del Carmen Alvarado, raapte haar in de tweede ronde op. Daarna moest de wereldkampioene zelfs een gaatje laten op die andere vijf vrouwen.

Europees kampioene Worst bouwde haar voorsprong in de eerste ronden uit. Het groepje achter haar werd steeds iets kleiner. Alice Maria Arzuffi was degene die het tempo bepaalde, maar echt dichter bij Worst kwamen ze niet. Cant stapte na vier ronden uit de wedstrijd, terwijl de groep-Alvarado tegen een achterstand van driekwart minuut aankeek.

Worst valt, maar trekt stevig door

Toen ging Worst tegen de grond. Een glijpartij kostte haar een aantal seconden. In het groepje daarachter viel ook Eva Lechner, waardoor Alvarado ook wat werd opgehouden. Arzuffi had er geen last van en kon zo wat voorsprong nemen. Worst kon het allemaal niet schelen. Pas twee weken terug in het veld, en ze was ongenaakbaar.

Daarachter begon Alvarado aan een opmars. Zij trok door en reed naar Arzuffi, met Yara Kastelijn in haar wiel. Nog altijd reden ze driekwart minuut achter Worst, terwijl ze aan de laatste ronde begonnen. Samen reden Alvarado en Kastelijn Arzuffi voorbij, en gingen met elkaar de strijd aan om plek twee. Die strijd werd gewonnen door Kastelijn, door een gaatje te slaan op de schuine kant.
Bron: www.indeleiderstrui.nl