Ziggo stopt met analoge tv in Nunspeet en omgeving

Begin maart 2018 kondigde Ziggo aan te stoppen met het doorgeven van analoge tv. Regio voor regio werd afgesloten, nu is Nunspeet en de regio aan de beurt.

De regio’s Nijmegen-Tiel en Ermelo maken in de nacht van maandag 24 februari op dinsdag 25 februari a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale televisie, zo laat de kabelmaatschappij weten.

VodafoneZiggo stopt met analoge tv bij Ziggo omdat het bedrijf de bandbreedte voor toekomstige diensten nodig heeft. Zo is VodafoneZiggo bezig met het realiseren van ‘het netwerk van de toekomst’. Hiermee kan door Ziggo-klanten vanaf 2020 van sneller internet gebruik gemaakt worden. 

Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal televisiekijken. Dit kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Verschijnt de zender Ziggo Sport in beeld, dan kijkt men al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan wordt er nog analoog gekeken. 
Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat.

Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo, naast medewerkers op de callcenters en bestaande servicepunten, ook extra monteurs in die aan huis een helpende hand kunnen bieden.