Gemeente Harderwijk: bescherm kinderen met een vaccinatie

Jongeren die dit jaar 9 zijn of worden uit de gemeente Harderwijk krijgen een uitnodiging om een vaccinatie tegen BMR/DTP te halen.

Jongeren die dit jaar 14 zijn of worden krijgen een uitnodiging om een vaccinatie tegen meningokokken ACWY te halen. Meisjes die dit jaar 13 zijn of worden krijgen een uitnodiging om een vaccinatie tegen HPV te halen. De gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD Noord- en Oost-Gelderland) voert de vaccinaties uit.

Herhalingsoproep

Meisjes uit verschillende geboortejaren die nog geen vaccinatie tegen HPV gehaald hebben, krijgen een herhalingsoproep om deze alsnog te kunnen halen. Ook jongeren uit verschillende geboortejaren die de vaccinatie tegen meningokokken ACWY nog niet gehaald hebben, krijgen een herhalingsoproep.

Waar en wanneer
De vaccinaties zijn dinsdag 10 maart:

  • BMR/DTP en HPV van 13.30 – 17.00 uur
  • Meningokokken (ACWY) van 17.45 – 19.30 uur

Locatie: De Kiekmure, Tesselschadelaan 1 in Harderwijk

Vaccinatie gemist

Jongeren die geboren zijn in 2006 en ooit een BMR en/of D(K)TP-vaccinatie hebben gemist, kunnen deze vaccinatie(s) tegelijk met de vaccinatie tegen meningokokken ACWY te halen. Dit staat dan in de uitnodigingsbrief vermeld.

Ook als de jongere niet geboren is in 2006 en nog geen 18 jaar is, kunnen gemiste vaccinaties gehaald worden. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de GGD.

Waarom ook alweer?

Een vaccinatie beschermt jongeren tegen ernstige en besmettelijke infectieziektes. Veel van deze ziektes komen nu bijna niet meer voor, zoals bof en difterie. Met een vaccinatie beschermen jongen niet alleen zichzelf, maar ook anderen. Bijvoorbeeld ernstig zieken en baby’s die (nog) niet gevaccineerd kunnen worden.