Getuigen poging straatroof gezocht!

Politie Harderwijk

Dinsdagavond 17 december, rond 19.00 uur, vond een poging beroving plaats op het Zeepad ter hoogte van het Koggepad in Harderwijk.

Een jongen fietste, nadat hij bij een vriend was geweest in de wijk Stadsweiden, richting huis en werd plotseling door drie andere jongens tegengehouden. Eén van de drie verdachten ging vervolgens voor zijn fiets staan. Het slachtoffer kon hierdoor niet verder fietsen en was genoodzaakt om te stoppen. De twee andere verdachten voelden in de jaszakken van het slachtoffer. Ondertussen vroeg de verdachte die voor de fiets stond, naar geld en naar de inhoud van de tas die het slachtoffer bij zich had.

De drie verdachten droegen donkere kleding, en hadden een capuchon op zij waren 15/16 jaar oud. De verdachten waren bezig om tas van de jongen te pakken, maar werden afgeleid doordat zij twee dames het Zeepad op zagen lopen, waardoor zij snel weg liepen.

de drie verdachten donkere kleding droegen, een capuchon op hadden en waren 15/16 jaar oud. De verdachten waren bezig om tas van de jongen te pakken, maar werden afgeleid doordat zij twee dames het Zeepad op zagen lopen, waardoor zij snel weg liepen.
(Bron: Politie Harderwijk)