Inwoner van de gemeente Oldebroek besmet met coronavirus

Bij een inwoner van de gemeente Oldebroek is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Bij de patiënt bestaat een link met een eerder in Nederland gevonden patiënt. Deze Oldebroekse patiënt zit in thuisisolatie.

GGD Noord- en Oost-Gelderland onderzoekt met wie de patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). Contacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en krijgen instructies over wat zij moeten doen. Krijgen deze contacten klachten die passen bij het nieuwe coronavirus? Dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op dit virus.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland verder kan verspreiden.

 

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • was uw handen regelmatig en goed met zeep,
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog,
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg
  • schud geen handen.

    Vragen en informatie

    Heeft u vragen? Kijk op de website van de rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/coronavirus of de website van het RIVM www.rivm.nl voor antwoord op veel vragen en actueel nieuws.