Lionsboekenmarkt in Harderwijk goed bezocht

Foto: Gert-Jan Rekers

Zaterdag 27 juni was er in de oude bieb aan Academiestraat in Harderwijk, weer de bekende Lionsboekenmarkt. Iedereen kon tussen 10:00 en 13:00 uur weer binnenlopen voor een mooi boek. Met de nieuwe regels konden er niet meer dan 30 personen tegelijk in de oude bieb aanwezig zijn. De ruimte was heringericht zodat de afstand van 1,5 meter gewaarborgd kon worden. Maar alles is goed en mooi verlopen. En was het eventjes te druk dan moest men even wachten.

De belangstellende konden kiezen uit een ruim assortiment van 700 boeken die men kon kopen voor slechts € 1,- per stuk. 

Deze boekenmarkt is georganiseerd door de Lionsclub Harderwijk. Een inspirerende club van enthousiaste mannen. Lions helpen veel en op veel manieren. Het is een van de doelstellingen van de Lions organisatie: We Serve.

De Lionsclub Harderwijk organiseert acties en evenementen, soms om fondsen te werven voor goede doelen, soms door zelf de handen uit de mouwen te steken en als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Het is een vereniging die onderlinge vriendschap bevordert en tegelijk stimuleert dat kennis, ervaringen en meningen worden uitgewisseld. Ook op deze manier draagt de vereniging bij aan de We Serve gedachte en aan de ontwikkeling en ontplooiing van haar leden. De kennis, problemen, persoonlijke ervaringen en meningen van iemand uit een andere discipline bieden elke Lion wel iets. 

De opbrengst van deze boekenmarkt komt geheel ten goede aan het Prinses Maxima Centrum. (voor kinderen tegen kanker)

Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum. Dat initiatief is uitgemond in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Een uniek centrum waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt.

Foto: Gert-Jan Rekers
Foto: Gert-Jan Rekers