Meer dan 80 deelnemers bij De Veluwse Klompentocht (video)

In Garderen was zaterdag 19 september “De Veluwse Klompentocht.” Het van oudsher boerendorp, vol nostalgie met de oude korenmolen, de kerk, en de dorpspomp. Was zaterdag onder goede omstandigheden de geschikte locatie voor deze Klompentocht.

Het doel van De Veluwse Klompentocht, zoals deze voluit heet, is het stimuleren van het lopen op klompen en vermaak van het publiek. Dit jaar werd de klompentocht alweer voor de zevende keer georganiseerd. 

In nauw overleg met de SGWB (of gewoon wandelbond) heeft de organisatie, na akkoord van de gemeente Barneveld, besloten om de klompentocht dit jaar toch door te laten gaan. Ze waren samen met de deelnemers blij dat de klompentocht op deze dag door kon gaan. De organisatie sprak over meer dan tachtig deelnemers. En dat zijn er echt heel veel voor de klompentocht. 

Organisator Cees van den Brink zegt tegen RTV Nunspeet: “Het is een echte klompentocht. Daarom heeft de organisatie besloten dat de deelnemers klompen moeten dragen. Dat mogen echte houten klompen zijn of klompen met een wreefriem. Maar verder geen schoenen of laarzen, dan is het effect weg,” zegt Cees van den Brink.

De klompentocht van 10 kilometer lang, ging in Garderen zaterdag langs mooie wegen. Onderweg was er voor de deelnemers een kopje koffie en wat lekkers.

De organisatie kijkt tevreden terug op een mooie dag met veel deelnemers.