Samenwerking horeca, politie en gemeente Harderwijk opnieuw bekrachtigd

Foto: Gemeente Harderwijk

In Harderwijk werken horeca, politie en gemeente sinds 2013 intensief samen om het uitgaan in Harderwijk zo veilig mogelijk te maken en houden. Dinsdag 3 maart ondertekenden de drie partijen de update van het Convenant Veilig Uitgaan Harderwijk. Hiermee bekrachtigen zij de goede samenwerking.

Namens Koninklijke Horeca Nederland tekende de heer Schuurkamp, voorzitter van de afdeling Harderwijk. De andere handtekeningen werden gezet door de heer Eveleens, teamchef Politie Veluwe-West en burgemeester Van Schaik.

In het Convenant Veilig Uitgaan Harderwijk zijn werkafspraken gemaakt over bijvoorbeeld deurbeleid, glaswerk en sluitingstijd. In de afgelopen jaren zijn er verschillende projecten en acties uitgevoerd. Denk hierbij aan voorlichtingsavonden over drank- en drugsgebruik voor ouders, voorlichting tijdens evenementen en op uitgaansmomenten en samenwerkingen met bewoners van het uitgaansgebied.

Alle partijen zijn blij dat de samenwerking nogmaals is bevestigd. Harderwijk staat bekend als een gastvrije en culinaire stad. Horeca speelt daar een belangrijke rol in. Juist door de intensieve samenwerking tussen horeca en de gemeente en politie is het mogelijk plezierig én veilig uit te gaan in Harderwijk.