Snelweg A28 bij Harderwijk dicht in het weekend

Automobilisten moeten dit weekend op de snelweg A28 bij Harderwijk rekening houden met een afsluiting van de snelweg in verband met wegwerkzaamheden.

De weg is in de richting van Amersfoort afgesloten direct na afrit 13 – Harderwijk/Lelystad – tot en met afrit 11, Harderwijk Zuid. De afsluiting is van vrijdagavond 12 april 21.00 uur tot en met maandagochtend 15 april 06.00 uur. De snelweg blijft in noordelijke richting naar Zwolle wel open.

Asfalt vervangen en versterken

De weg wordt afgesloten in verband met werkzaamheden van Rijkswaterstaat. Het asfalt wordt deels vervangen en deels versterkt. Tussen afrit 13 en afrit 12 wordt geluidsdempend asfalt neergelegd. Het verkeer wordt ter plaatse via regionale wegen omgeleid. Rijkswaterstaat waarschuwt daarbij wel voor vertraging en extra reistijd.

De werkzaamheden begonnen al op maandag 1 april en vorig weekend was de weg ook afgesloten. Woensdag 17 april moet alles in de vroege ochtend om 05.00 uur klaar zijn. Ook na dit weekend moeten automobilisten nog rekening houden met afsluitingen van op- en afritten in de avond en nacht.

(Mediapartner GLD)