Veroordeelde pedofiel vertrekt uit buurt na grote onrust (Video)

Het gezin van de veroordeelde pedofiel in Harderwijk gaat weg uit de buurt. Dat zegt de burgemeester van Harderwijk Harm-Jan van Schaik tegen Omroep Gelderland.       
 
‘Het is een enorme verdrietige situatie’, zegt burgemeester Harm-Jan van Schaik. ‘Ik betreur wat er heeft plaatsgevonden. Het heeft een enorme impact op de buurt en het gezin in kwestie. Het gezin voelt zich niet meer op zijn gemak en daarom oriënteert het gezin zich op een andere woonplek.’
 

Gezin is elders ondergebracht

De burgemeester benadrukt dat vanuit de gemeente geen druk uit is uitgeoefend op het gezin. ‘We hebben die beslissing bij het gezin zelf gelaten.’ Ook zal in de tussentijd gekozen worden voor wat de burgemeester een ‘time-out’ noemt. Dat betekent dat het gezin elders is ondergebracht.

Het gaat om het gezin van een veroordeelde pedofiel die zijn straf heeft uitgezeten. Zondagavond was er een explosie bij zijn woning aan de Stakenbergerhout. Het gaat mogelijk om een wraakactie door buurtbewoners.

Nog geen aanhoudingen

Volgens de burgemeester was de bewoner op het moment van de explosie niet thuis. Ook liet hij weten dat er nog niemand is opgepakt voor de actie.